FB Meta Pixel

V hotelu SwissHouse si zakládáme na prvotřídních, lokálních a stylových službách. Abychom je pro vás mohli zajistit se vším všudy, vybíráme pečlivě jednotlivé dodavatele, a to ať už se jedná o jídlo, pití, vybavení, spotřební materiál či řemeslníky provádějící pravidelné opravy a rekonstrukce.

V rubrice „Naši dodavatelé – ti nejlepší pro vaši spokojenost“ vás chceme postupně seznámit s lidmi, jejichž výrobky či služby nás oslovily natolik, že jsme se rozhodli zapojit je do našeho každodenního hotelového provozu. Dozvíte se, kdo může za to, že v hotelu SwissHouse usne i ten největší nespavec, díky komu se pohodlně usadíte v naší restauraci nebo kdo má na svědomí nablýskané sklenice, ze kterých se tak dobře pije naše domácí bezinková limonáda, pivo i kynžvartský pramen.

Začněme ale z jiného – vinného – soudku. Ve středu 5.6.2019 nás v rámci svého putování po západních Čechách navštívili manželé Šamšulovi z malého vinařství v Čejkovicích na jižní Moravě. Filosofie jejich rodinné firmy naprosto souzní s našimi hodnotami. Když k tomu přidáme profesionální přístup, více než příznivé reference a vína, která při degustaci až do dna naplnila všechny naše chuťové pohárky blahem, nebylo o čem přemýšlet. Vína z vinařství Jakub Šamšula Čejkovice se od června 2019 stala součástí našeho nápojového lístku.

Vinařství Jakub Šamšula Čejkovice

Nedaleko od Hodonína, v malé vesnici jménem Čejkovice, se ukrývá království Jakuba Šamšuly. Jedná se o malé butikové vinařství, které se specializuje na výrobu limitovaných přívlastkových, převážně bílých suchých vín, jež vynikají svou jemností a čistotou chutě. V nabídce však najdete i speciality: Moravský sekt Šamšula vyrobený ryze z moravských hroznů, který oceníte při slavnostních příležitostech, nebo Tramín oranžový, připravovaný podle nejstarší metody výroby vína pocházející z Gruzie.

Většina hroznů, z nichž vína vyrábí, pochází z vlastních vinohradů, které Jakub se svou manželkou a jedním zaměstnancem s láskou opečovává. Hrozny vlastními silami zpracovávají, nechávají kvasit v dřevěných sudech a následně stáčejí do lahví. A že jejich vína mají úspěch, dokazují nejen tisíce prodaných lahví ročně, ale také pravidelné umístění ve finále prestižní soutěže Vinařství roku.

Ačkoli Jakub od mala pomáhal svému dědečkovi ve vinohradech, vínu a jeho zpracování podlehl až po maturitě. Nastoupil na Zahradnickou fakultu v Lednici, absolvoval Vinařskou akademii ve Valticích a Sommelier academy v Praze. Spoustu inspirace načerpal také na svých cestách po Itálii, Francii a Rakousku. Dnes je členem Komise SZPI pro zatřiďování vín, představenstva Svazu vinařů ČR a správní rady Národního vinařského centra. Vlastní vinařství založil roku 2004.

A jaká vína z produkce Jakuba Šamšuly si vychutnáte v hotelu SwissHouse?

  • „Prudce pitelný“, veselý a hravý Sauvignon BOUQUET pozdní sběr – suché, vhodný pro zlepšení nálady po nepříjemném dni plném povinností;
  • svěží minerální Ryzlink rýnský pozdní sběr – suché, který pro vás zrál v akátových sudech a který vám dodá sílu v horkých letních dnech a/nebo
  • „bláznivý“ Hibernal BOUQUET pozdní sběr – polosuché pro všechny milovníky fialových bonparů.

„Chtěli jsme mít zástupce vín pro každou příležitost, proto jsme sáhli po vynikajícím Sauvignonu. Zároveň jsme toužili zařadit i víno, které ladí s naším večerním menu, na němž se často objevují ryby. Proto jsme zvolili osvěžující Ryzlink Rýnský. Svou chutí nás také velmi oslovil Hibernal. Rozhodli jsme se tedy, že stejný požitek dopřejeme i našim hostům.“, vysvětlil finální výběr vín David Folprecht, majitel hotelu.

Sklenka výborného vína v zahradě hotelu SwissHouse – ideální plán pro nadcházející letní dny.

Těšíme se na vaši návštěvu.