FB Meta Pixel

Vzpomenete si, kdy jste naposledy jedli chleba s máslem? V dětství jste ho možná v oblibě neměli a často jste s povzdechem pronášeli „Zase chleba s máslem?!“. Dejte tomuto spojení ještě šanci. V hotelu SwissHouse výrobě obou surovin věnujeme maximální péči, která vás nadchne a povýší zmíněnou dvojici do závratných výšin. Už to cítíte? To jsme právě upekli další pecen chleba. Přijeďte ochutnat i vy…

Zajímá vás, jestli je opravdu možné péct chleba a „stloukat“ máslo v moderním hotelu? Nahlédněte do kuchyně hotelu SwissHouse prostřednictvím našeho blogu.

Koho by před pár lety napadlo, že i přes všechny lehko dostupné drahé a luxusní suroviny jednou opět sáhneme po klasice z dětství a s chutí a nadšením zatoužíme namazat si chleba máslem. Ale není chleba jako chleba, ani máslo jako máslo. Vyzkoušejte ty naše, domácí. Nově totiž v hotelu SwissHouse pečeme chléb vlastní a stejně tak si i vyrábíme domácí máslo.

Představte si tu vůni, která se po ránu line až do vašeho hotelového pokoje. Máslo, které se na křupavý a ještě teplý chléb namaže jedním tahem, vláčné, plné chuti a bylinek. Kdo by čekal, že chleba s máslem se jednou stane opravdovým požitkem.

Chleba jako od mistra pekaře

Nápad na pečení vlastního chleba se v hotelu SwissHouse zrodil před pár měsíci. Ale rozhodnutí o jeho realizaci bylo jasné. Chceme, aby se u nás hosté cítili jako doma a chceme jim nabídnout jen to nejlepší. A co je lepší než se po ránu zakousnout do křupavé kůrčičky voňavého chleba, jehož vnitřek se božsky rozplývá na jazyku?

Po receptu jsme sáhli do vlastních kuchařek a inspirovali se rodinnou recepturou našeho šéfkuchaře Václava Černého. Chleba pečeme pravidelně 1x týdně a také při zvláštních příležitostech a akcích, které pro vás s oblibou připravujeme (Gurmánské obědy každou první neděli v měsíci, víkendové grilování během letní sezóny atd.). Pod rukama našich kuchařů tak týden co týden vznikají šišky a bochánky z pšeničné mouky obohacené o semínka fenyklu, dýně, kmínu či slunečnic.

Jak se „tluče“ máslo v moderním hotelu

Když se řekne domácí máslo, většina z nás si představí zdlouhavý a pracný proces, který většinu lidí donutil k masovému nakupování másel v obchodních řetězcích. Ale ono vyrobit máslo není zas taková věda. Zvlášť pokud máte po ruce kvalitní pomocníky.

V hotelu SwissHouse totiž jdeme s dobou – nepoužíváme máselnici, ale šetříme svůj čas i síly a díky moderním technologiím jsme schopni našim hostům připravit vynikající domácí máslo ze 33% smetany, kvalitní soli a směsi bylinek z naší zahrádky. Výrobu se snažíme dělat nejen moderně a kvalitně, ale také efektivně a využíváme tak všeho, co při ní vzniká. Např. podmáslí nevyléváme, ale zužitkujeme při přípravě moučníků, takže při snídaních si můžete vychutnat nejen výtečný chleba s máslem, ale také si smlsnout na podmáslové bábovce.

A naši domácí oplatkovou zmrzlinu jste již ochutnali?

Pokud ne, je na čase udělat si procházku, posedět na naší zahrádce a zamilovat se do netradičního zpracování tradičních lázeňských oplatek. Ale o tom zase příště…